SZASZŁYKI Z PIERSI KURCZAKA
SKŁADNIKI:
1 pierś z kurczaka ( podwójna )
Patyczki do szaszłyków
Składniki na marynatę:
250ml jogurtu naturalnego
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka suszonej kolendry
1 łyżeczka miodu
1 łyżka oliwy
skórka i sok z połowy limonki
pieprz cayenne
pieprz, sól
curry
Sposób przygotowania:
Patyczki namoczyć w wodzie, żeby nam się nie paliły w trakcie grillowania.
Przygotowujemy marynatę.
Wszystkie podane składniki łączymy ze sobą.
Pierś z kurczaka kroimy w paski i wkładamy do przygotowanej marynaty.
Przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki najlepiej na 2-3 godziny, im dłużej tym lepiej.
Zamarynowane mięsko nadziewamy na namoczone patyczki do szaszłyków i na grilla :)
Polecam włożyć w tę marynatę również udka z kurczaka, pycha!
Gotowe, grillowane mięsko podawać na przykład z sałatką ziemniaczaną i pieczoną cukinią.
Przepis na sałatkę znajdziecie na moim blogu.
Cukinię pokrój wzdłuż, na długie paski, posmaruj oliwą, posól i na grill ;)
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz