niedziela, 16 marca 2014

GRILOWANE ŻEBERKA





SKŁADNIKI:

1kg żeberek
Marynata

Składniki marynaty:
sól, pieprz
1 łyżka ziół prowansalskich
1 łyżeczka papryki słodkiej
pół łyżeczki papryki cayene
1 łyżeczka granulowanego czosnku
1 łyżeczka granulowanej cebuli
3 łyżki brązowego cukru
2 łyżki sosu sojowego
1 łyżeczka vegety
5 łyżek oliwy
2 gałązki świeżego rozmarynu
2 gałązki świeżego tymianku

Sposób przygotowania:

Żeberka porcjujemy, wkładamy w marynatę, przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do lodówki na 24 godziny.


Pieczemy na grillu ok 40 minut często obracając.
Podawać z dipem czosnkowym lub sałatką ziemniaczaną.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz