GRILOWANE ŻEBERKA
SKŁADNIKI:
1kg żeberek
Marynata
Składniki marynaty:
sól, pieprz
1 łyżka ziół prowansalskich
1 łyżeczka papryki słodkiej
pół łyżeczki papryki cayene
1 łyżeczka granulowanego czosnku
1 łyżeczka granulowanej cebuli
3 łyżki brązowego cukru
2 łyżki sosu sojowego
1 łyżeczka vegety
5 łyżek oliwy
2 gałązki świeżego rozmarynu
2 gałązki świeżego tymianku
Sposób przygotowania:
Żeberka porcjujemy, wkładamy w marynatę, przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do lodówki na 24 godziny.
Pieczemy na grillu ok 40 minut często obracając.
Podawać z dipem czosnkowym lub sałatką ziemniaczaną.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz