niedziela, 16 marca 2014

SAŁATKA ZIEMNIACZANA Z WĘDZONYM BOCZKIEM





SKŁADNIKI:

1kg młodych ziemniaków lub sałatkowych
500ml majonezu
4 plastry wędzonego boczku
1 cebula
1 ząbek czosnku
1 łyżka musztardy
sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Ziemniaki pokrojone na pół lub większe na cztery części gotujemy w osolonej wodzie, po ugotowaniu przelewamy zimną wodą.
Posiekaną cebulę z pokrojonym boczkiem przesmażamy na łyżce masła. Ziemniaki przekładamy do miski, wrzucamy cebulę z boczkiem, majonez , musztardę, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz, delikatnie wymieszać. Odstawić na 1 godzinę do lodówki, podajemy schłodzone.
Idealna do dań z grilla.

Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz