wtorek, 11 lutego 2014

MAKARON PAPPARDELLE ZE SZPINAKIEM




SKŁADNIKI:

Pół opakowania makaronu  (ja użyłam Pappardelle-szerokie wstążki)
200g szpinaku (brykiet mrożony)
200g sera mozzarella 
50g  sera parmezan
3 ząbki czosnku
2 łyżki świeżego szczypiorku
kilka czarnych oliwek
2 łyżki masła
sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Ugotować makaron all dente w osolonej wodzie, odcedzić.
Na patelni rozgrzać masło i wrzucić zamrożony szpinak, rozgnieciony czosnek, sól i pieprz..


Smażyć do odparowania wody przez 5-10 minut, uważać żeby nie przypalić, następnie dodać makaron, wymieszać razem ze szpinakiem, dodać oba sery, posiekany szczypiorek i dokładnie wymieszać. 
Gdy sery się rozpuszczą danie jest gotowe.
Można podać z dodatkiem oliwek.


Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz