MAKARON PAPPARDELLE ZE SZPINAKIEM
SKŁADNIKI:
Pół opakowania makaronu (ja użyłam Pappardelle-szerokie wstążki)
200g szpinaku (brykiet mrożony)
200g sera mozzarella
50g sera parmezan
3 ząbki czosnku
2 łyżki świeżego szczypiorku
kilka czarnych oliwek
2 łyżki masła
sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Ugotować makaron all dente w osolonej wodzie, odcedzić.
Na patelni rozgrzać masło i wrzucić zamrożony szpinak, rozgnieciony czosnek, sól i pieprz..
Smażyć do odparowania wody przez 5-10 minut, uważać żeby nie przypalić, następnie dodać makaron, wymieszać razem ze szpinakiem, dodać oba sery, posiekany szczypiorek i dokładnie wymieszać.
Gdy sery się rozpuszczą danie jest gotowe.
Można podać z dodatkiem oliwek.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz