środa, 18 czerwca 2014

CIASTKA FRANCUSKIE Z JABŁKIEM



SKŁADNIKI:

1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
3 jabłka
1 łyżka cukru
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżeczka soku z cytryny
1 jajko

Sposób przygotowania:

Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy na osiem części. 
Jabłka obieramy, wykrajany gniazda z nasionami, kroimy w kostkę, mieszamy z cukrem, cynamonem i skrapiamy sokiem z cytryną.
Na każdą część ciasta francuskiego kładziemy łyżkę przygotowanych jabłek, składamy i zaciskamy brzegi widelcem.
 
 
 Każde ciastko nacinamy z wierzchu nożem, smarujemy rozmąconym jajkiem i posypujemy cukrem. 
Układamy na blaszce przykrytej pergaminem.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 200 stopni C i pieczemy ok 15-20 minut.
 
 

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz