CIASTKA FRANCUSKIE Z JABŁKIEM
SKŁADNIKI:
1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
3 jabłka
1 łyżka cukru
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżeczka soku z cytryny
1 jajko
Sposób przygotowania:
Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy na osiem części.
Jabłka obieramy, wykrajany gniazda z nasionami, kroimy w kostkę, mieszamy z cukrem, cynamonem i skrapiamy sokiem z cytryną.
Na każdą część ciasta francuskiego kładziemy łyżkę przygotowanych jabłek, składamy i zaciskamy brzegi widelcem.
Każde ciastko nacinamy z wierzchu nożem, smarujemy rozmąconym jajkiem i posypujemy cukrem.
Układamy na blaszce przykrytej pergaminem.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 200 stopni C i pieczemy ok 15-20 minut.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz