niedziela, 16 marca 2014

GRILOWANE PAŁECZKI Z MIĘSA MIELONEGO





SKŁADNIKI:

400g mięsa mielonego
1 plaster boczku wędzonego
1 jajo
1 cebula
czerstwa bułka
sól, pieprz
po pół łyżeczki papryki słodkiej,  cebuli granulowanej, czosnku granulowanego
Na panierkę:
5 łyżek płatków kukurydzianych corn flakes
szczypta pieprzu cayenne, pół łyżeczki papryki słodkiej

Sposób przygotowania:

Mięso mielone mieszamy z jajkiem, namoczoną w mleku i odciśnięta bułką, startą na drobnych oczkach cebulą, pokrojonym drobno wędzonym boczkiem i wszystkimi przyprawami.
Przykryć i odstawić najlepiej na całą noc do lodówki.
Schłodzone mięso formować  w wałeczki i nabijać na patyki do szaszłyków.
Płatki kukurydziane pokruszyć, wymieszać z przyprawami i panierować w nich przygotowane pałeczki.




Piec na grillu do zrumienienia panierki.
Podawać z dipem.

Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz