sobota, 1 sierpnia 2015

BISZKOPT KAKAOWY "RZUCANY"


SKŁADNIKI:

1/2 szklanki mąki pszennej
3 łyżki kakao
1/4 szklanki mąki ziemniaczanej
3/4 szklanki cukru
5 jaj

Sposób przygotowania:

Jajka rozdzielić, białka ubić z cukrem na sztywna pianę, dodać żółtka. Obie mąki i kakao przesiać i dodać do jajek. Wymieszać wszystko delikatnie łopatką. Przełożyć do tortownicy o wymiarach 24cm i piec w temp. 170 stopni C przez 25 minut ( do suchego patyczka ).
Po wyjęciu z piekarnika upuścić formę z wysokości kolan na podłogę, zapobiegnie nam to opadnięciu biszkopta.  Wystudzić i pokroić na blaty. Najlepiej upiec sobie biszkopt dzień wcześniej, lepiej się kroi.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz