środa, 22 stycznia 2014

SERNIK CZARNO BIAŁY



SKŁADNIKI:

Na ciasto:

3 szklanki mąki
1 szklanka cukru
3 żółtka
2 łyżki kakao
1 kostka margaryny
2 łyżeczki proszku do pieczenia 

Masa serowa:

1 kg twarogu
1,5 szklanki cukru
150 g margaryny
olejek migdałowy
4 jaja

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki na ciasto mieszam, zagniatam, dzielę na dwie części i wkładam do zamrażalnika.
Przygotowuję masę serową.
Margarynę ucieram z cukrem, dodaję twaróg, ucierając dodaję oddzielone żółtka i na koniec delikatnie mieszając pianę z białek.
Tortownicę o wymiarach 24 cm smaruję miękkim tłuszczem i posypuję bułką tartą.
Na dno ścieram jedną część ciasta, na nią wykładam masę serową, na wierzch ścieram drugą część ciasta.
Piec 60 min, temperatura 180 stopni.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz